16 november 2023

Start verkoop eerste 25 woningen in Natuurrijk gelegen in het Brabantse Heeze


Op 1 november start Ballast Nedam Development met de verkoop van de eerste fase van Natuurrijk Heeze, 25 uiterst energiezuinige woningen in diverse prijsklassen. De koopsommen variëren van € 250.000,- tot € 765.000,- vrij op naam. Natuurrijk brengt de natuur dichterbij. Deze deelfase maakt onderdeel uit van De Bulders, een gebiedsontwikkeling van in totaal zo’n 350 woningen vlakbij Eindhoven. Hier vormen het gemak van het groene buitenleven en de charme tijdloze Nederlandse architectuur een naadloze combinatie. Natuurrijk is letterlijk en figuurlijk rijk aan natuur zowel in het plangebied als daarbuiten. Bewoners lopen zo naar prachtige bossen en uitgestrekte heidevelden en zijn binnen 20 minuten in centrum Eindhoven.

De perfecte combinatie
Natuurrijk biedt een unieke combinatie van landelijk wonen, dorpse sfeer en stedelijk comfort. In Heeze is het heerlijk wonen. Hier kun je wandelen en fietsen door prachtige bossen, over uitgestrekte heidevelden en langs natuurlijke vennen. Tegelijkertijd kent Heeze een hoog voorzieningenniveau met scholen, winkels, sportclubs en horeca.  Daarnaast ligt bruisend centrum van Eindhoven op slechts 20 minuten reistijd met de trein of auto van Natuurrijk.

Betaalbare koop
Met een duidelijke missie om de droom van een eigen woning voor meer mensen werkelijk te maken, bieden wij woningen aan van € 250.000,- vrij op naam. Deze sociale koopwoningen zijn exclusief voor woningzoekers die voldoen aan de inkomenseisen die gesteld worden. Op deze manier bouwen we samen aan een welvarende, evenwichtige gemeenschap waarin inclusiviteit, kansgelijkheid en saamhorigheid de bouwstenen zijn voor de nieuwe wijk.

Een rijkdom aan keuze
Natuurrijk biedt voor ieder wat wils, een gevarieerd woningaanbod in diverse prijsklassen. Het plan omvat luxueuze vrijstaande villa’s, twee-onder-één-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen en sociale koopwoningen. Het woonoppervlak van de woningen varieert van 86 m2 tot en met 157 m2. Het valt direct op dat veel van de woningen beschikken over een ruime tuin, er is zelfs een vrijstaande woning te koop met kavel van maar liefst 560 m2. Standaard zijn alle woningen voorzien van een passende badkamer. De woningen kunnen geheel naar wens aangepast en afgewerkt worden. Bij de vrijstaande villa's is de badkamer standaard uitgerust met onder andere een Duravit Vero Aire dubbele meubelwastafel, Hansgrohe Croma Select Ecosmart regendouche en grote wand- en vloertegels. Kopers hebben zelfs de mogelijkheid om de woning na oplevering te laten stofferen. 

Natuurrijk laat vogels zingen
Duurzaamheid staat bij de woningen in Natuurrijk centraal. Vogelnestkasten zijn in de gevel geïntegreerd en de garages en bergingen hebben groene daken die biodiversiteit versterken en bijdragen aan klimaatadaptatie. De groene erfafscheidingen in het plan zijn een bron van voedsel en beschutting voor vogels. Hierbij werken we samen met de Vogelbescherming Nederland, zo krijgen bewoners straks een vogelsafari door eigen wijk en een vogelpakket. De toekomstige bewoners worden gestimuleerd en geënthousiasmeerd hun tuinen zo natuurvriendelijk in te richten. Centraal bij elke koopwoning in Natuurrijk staat de ligging nabij prachtig Brabants landschap en op loopafstand van de weelderige tuinen van kasteel Heeze.

Energieneutraal
Onze woningen in Heeze geven letterlijk energie. Op de daken liggen meer zonnepanelen dan wettelijk vereist. De meeste woningen zijn daarmee energieneutraal en wekken net zo veel energie op als dat ze gebruiken. Goed voor het milieu én prettig voor je portemonnee.

Tijdloze architectuur
De tijdloze architectuur van Pauwert Architecten uit Eindhoven is aansprekend. De woningen worden gebouwd met hoogwaardige materialen, luxe detaillering en zorgvuldige metselwerkaccenten. De woningen zijn ontworpen met oog voor zowel comfort als duurzaamheid. Een ruime, lichte indeling met grote ramen brengen de natuur naar binnen, zodat je kunt genieten van het fijne uitzicht. Het draait in het ontwerp naast esthetiek, ook om functionaliteit. Zo is er in de verschillende woningtypes ruimte gecreëerd om te wonen, te leven en ook thuis te werken.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 250.000 tot € 765.000 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Natuurrijk: www.natuurrijk-heeze.nl
Start verkoop event vindt plaats in het kantoor van Van Santvoort Makelaars op 2 november 2023 van 10.00 – 12.00 uur. Vrije inloop, aanmelden niet nodig.

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.